Intakegesprek

Tijdens het telefonisch aanmeldingsgesprek wordt er een afspraak met u gemaakt voor een intakegesprek. Bij voorkeur vindt het intakegesprek plaats met uw eventuele partner of met uw ouders, als u nog thuis woont.


Voor het intakegesprek hebt u informatie van 1np gekregen. De belangrijkste praktijkregels, zoals ze zijn afgesproken, worden nog even kort met u doorgenomen.Tijdens het intakegesprek wordt er uitgebreid ingegaan op uw klachten. Er wordt gesproken over wat uw klachten precies zijn, wanneer ze ontstaan zijn en of u eerder hulp hebt gehad. Verder wordt er naar uw voorgeschiedenis gevraagd en of u medicijnen gebruikt. Aan het einde van dit gesprek of in het tweede gesprek wordt er een behandelvoorstel gedaan. In dit voorstel wordt aangegeven wat de behandeling zal gaan inhouden en hoeveel gesprekken er vermoedelijk nodig zullen zijn.

Als u daar toestemming voor geeft ( zie Privacy) krijgt de huisarts na de behandeling een brief met daarin kort vermeld hoe de behandeling is verlopen.